Депутатите избраха управител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) - Станимир Михайлов,

...
Депутатите избраха управител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) - Станимир Михайлов,
Коментари Харесай

Станимир Михайлов е новият шеф на НЗОК

Депутатите избраха шеф на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) - Станимир Михайлов, оповестява Българска телеграфна агенция.

Той беше избран със 137 гласа " за ", 46 " срещу " и без въздържали се. Кандидатурата му главно беше подкрепена от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи, а срещу нея бяха " ИТН " и " Възраждане ".

Той беше единственият претендент за поста и неговата номинация бе издигната от парламентарната група на " Продължаваме промяната - Демократична България ".

Маргарита Генчева от " Възраждане " разяснява, че при чуването му в здравна комисия на част от въпросите Михайлов не е дал отговор, а друга част от отговорите са били неубедителни.

Андрей Чорбанов от " ИТН " означи, че личността на шефа на НЗОК постоянно е била от извънреден публичен интерес. Депутатът означи, че са задали редица въпроси, както и техните сътрудници в здравна комисия, и по никакъв начин не били задоволени от отговорите.

Много въпроси, доста обвинявания, направени тук от трибуната, и всички те са отвън същината на въпроса за професионалните качества на Станимир Михайлов, разяснява Росица Пандова-Йовкова от " Продължаваме Промяната - Демократична България ". Тя означи, че на съвещанието на комисията въпросите са били ориентирани към неговото личностно компрометиране, а на назад във времето останали въпросите всъщност по отношение на бъдещото ръководство на НЗОК.

Припомняме, че пътят му към поста в Касата бе придружен от кавги. 

По-рано тази седмица Костадин Ангелов, народен представител от ГЕРБ-СДС, разгласи, че Михайлов не е показал 3 документа в ДАНС в законовия период.

В тази връзка той съобщи, че въпросната информация буди повече въпроси, в сравнение с да дава отговори и приложи писмо на ДАНС, адресирано до сътрудника от ПП-ДБ Васил Пандов.

" В последната една седмица, като претендент за шеф на Национална Здравноосигурителна каса бях подложен на серия от офанзиви, в които в началото бяха включени редица медии със съмнителна известност, а по-късно и посредством спекулации се използваха имената на държавни институции. " Това съобщи по-късно Станимир Михайлов в право на отговор.

Не дава отговор на истината изнесената информация, че съм декларирал погрешна информация в своето чуване в процедурата за избор на нов шеф на Националната Здравноосигурителна каса, сподели той и приложи документи и пояснения.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР